16 Eylül 2013 Pazartesi

Ekşi Sözlük Hakkında Bilinmesi Gerekenler


Kutsal bilgi kaynağı olarak 1999 yılında sözlük formatı ile internet platformlarında yerini alan Ekşi Sözlük, kısa sürede ulaşmayı başardığı binlerce ziyaretçiyi ve üyeyi bünyesinde barındırıyor. Sedat Kapanoğlu tarafından kurulan sözlük bu kültürün oluşmasında ve yayılmasında önemli pay sahibidir.

Sözlükte yazar alımları belli zamanlarda gerçekleşiyor ve her yeni gelen üye nesil olarak adlandırılıyor. Sözlük formatının yaygın bir şekilde gelişmesine önderlik eden bu platform zaman zaman yasal süreçlere takıldı ancak günümüzde varlığını halen daha sürdürmektedir. Sözlükte dini değerlere ve siyasete çok fazla müdahale edemiyorsunuz, ilk yıllarında bu konuda biraz daha rahat davranan yazarlar daha sonra sıkı yönetim ile birlikte biraz daha geri planda kalmayı tercih etmişlerdir.

Site zaman zaman davalarla baş etmek zorunda kaldı fakat açtığı davalar ile de adından söz ettirmeyi başardı diyebiliriz, bunlardan en bilineni ise Fatih Altaylı’ya açılan davadır. Site şu anda sorunsuz bir şekilde hayatına devam ediyor ancak denetim eskiye göre biraz daha sıkı ve biraz daha caydırıcı diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder